кадри bTV, ПетелПътните фирми са готови за протести, съобщи председателят на УС

...
кадри bTV, ПетелПътните фирми са готови за протести, съобщи председателят на УС
Коментари Харесай

Стефан Чайков: В сряда отново ще има протест пред Народното събрание

кадри bTV, " Петел "

Пътните компании са подготвени за митинги, съобщи председателят на УС на Браншова камара " Пътища " Стефан Чайков. 

Парламентът блокира обещаните 600 млн. лева за разплащане с пътните компании. Ще се стигне ли до консенсус и при какви условия?

" Имахме в петък среща с премиера повече от час, надяваме се, че Народното събрание ще вземе нужните решения, тъй че да може да се развърже възелът. Големият проблем е невъзможността на АПИ да разпорежда поправки по републиканската пътна мрежа поради спецификата на спомагателните съглашения ", уточни ръководителят на УС на Браншова камара " Пътища " Стефан Чайков в студиото на " България заран ".

" Ангажиментът е страната да се разплати на 100% до 30 юни. Това закъснение на заплащанията води съвсем до ръба на банкрута. Фирмите са съкратили повече от 10% от личния състав си. Банките изземат техника поради заеми ", добави гостът.
" Около 2000 км на година сигурно би трябвало да се ремонтират. Стандартната пътна маркировка има една година гаранционен период, след което би трябвало да се възобновява ", разяснява Чайков.  

" Не е имало закъснение. Не се получи болшинство, което да поддържа едно от трите решения, които бяхме предложили за решение на проблема. Ние неведнъж сме заявявали, че би трябвало да се откри доста бързо решение по самия проблем, само че би трябвало да има надзор. Имаме доста безизходен възел с контракти, които са от 2018-2019 година. Те сега се обследват и се ревизират от междуведомствена комисия, само че в това време желаеме да има и пътна поддръжка ", уточни ръководителят на районната комисия в Народното събрание Нестимир Ананиев пред.  

Стефан Чайков сподели, че не прави чест на ръководещата коалиция, че неглижира и наскърбява близо 2000 чиновници в пътната администрация, тъй като под всеки документ, който е избран за заплащания, са се подписали най-малко 7 души.

" Ако някой счита, че пътната администрация е незаконна група, да бъде да по този начин добър да излезе и да го каже ясно и да си понесе политическите последици ", безапелационен е ръководителят на Браншова камара " Пътища ".

Той приключи, че към този момент са оповестили, че в сряда провеждат още веднъж народен митинг пред Народното събрание.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР